My Site
Instagram Twitter Tumblr
Selenophile 🌘

Purple symbolizes a person's self confidence and the miracle of life.

HOME OWNER FRIENDS STUFFS FOLLOW DBOARD NEWER OLDER

#Mimipibercuti : Kenyir
Saturday, May 21, 2016 - Permalink - 0 Comments

Credit : Abah 

Assalamualaikum & Hi ! 

Lamanya tak jumpa engkorang semua haha maklumlah busy je memanjang duk layan Kdrama sampaikan nak update blog pun malas . So , 1 April haritu aku dengan family pergi bercuti ke Kenyir memandangkan dah lama kitorang tak bercuti . Kenyir dekat je dengan rumah aku . Ambil masa 45 minit je untuk sampai.


Untuk orang orang yang sukakan ketenangan , datang bercuti nak relax relax menghayati kehijauan dan kebiruan boleh datang Kenyir ni . Highly recommended okay ? serious sepanjang 3 hari duduk Kenyir ni aku rasa happy dan tenang je . 

Biasanya kalau aku pergi bercuti dengan family , penat sikit sebabnya kitorang keluar shopping la , pi lawat tempat-tempat lain tapi bila pergi Kenyir ni , korang akan duduk rehat dan hayati pemandangan yang indah . Akan ada satu rasa yang , " MashaAllah , tenangnya i duk sini . Taknak balik la cemni " . Gitew .


Credit : Abah 

Day 1 

Kitorang bertolak dari rumah lepas jumaat , dalam pukul 2.45 petang camtulah dan sampai Kenyir dalam pukul 4.00 macam tu lah . Okay masa hari pertama sampai Kenyir ni aku obses dengan naik buggy . Tau dak aku tak pernah naik mende tu hahaha . Masa naik tu aku asyik gelak je tambah pula dengan angin yang duk tampar tampar muka aku memang feeling habis la hahaha . Sepanjang petang tu kitorang sekeluarga cuma rehat rehat je dalam Chalet . Malam tu je keluar makan kat hotel .

If korang pergi sana , better makan kat luar okay ? Aku x recommend sangat makan dalam hotel . Yes it is pricey plus makanan dia kurang lazat sikit .


Day 2 


Sebab dapat kupon breakfast so why not mencuba , at last sama jugak . Kitorang pi cari roti canai luar chalet . Makanan je la yang kurang menyenangkan sikit kat sini .


Kitorang naik bot untuk pergi taman rama rama . Okay satu tips , jangan guna agent chalet korang tau , better pergi dekat jeti sendiri dan deal dengan pemilik dia sebab lebih murah dan jimat . Hokey ? 
Yang family aku pilih ni , RM 80 untuk 1 jam naik bot + 30 minit melawat taman rama rama .




Aku sebenarnya tak pernah pun suka rama rama walaupun orang cakap "wei rama rama lawa gila k, macam pwinces gitu " Tapi sorry lah , memanglah rama rama lawa tapi ai tak minat . Tapi ! lepas pi taman rama rama ni , tengok depa duk kerumun kat aku , wehhh cantik gila kot ! Dah masuk list haiwan fav selepas kambing & kucing hokey . Huahaha


Okay gais , lagi satu aku pun dah start jatuh hati dengan rusa okay . Please ah . Kenapa semua haiwan macam comel gilaaaaa ! Aku tak bolehlah tengok yang sejenis kambing lembu ni . Kiut gila kot T.T 


* Actually dah sebulan aku tinggal entry ni dan selepas sebulan baru aku decide nak siapkan entry ni sebab aku ni pemalas level apa pun tak tau dah . 

Tinggai lagi berapa hari ja aku nak pi sambung belajar hahaha . Bye Kdrama ! :( 







0 Comment(s)
@Bymmsuraya Review
Tuesday, March 15, 2016 - Permalink - 0 Comments


Assalamualaikum & Hi !

Lama betul tak update blog . Hihi. Harini aku nak buat review sikit pasal produk yang aku jual dalam ig aku sendiri . Korang boleh search dekat instagram @bymmsuraya . Semua produk yang aku jual adalah Natural SkinCare product so toksah risau lah pasal kandungan mercury semua tu . Okay ? *Kenyit mata* 

Jom kita mula dengan dua produk utama @bymmsuraya.

1. KDOLL BEAUTY 🌸

Aku dah pernah buat review pasal KDOLL BEAUTY ni , korang boleh click REVIEW KDOLL BEAUTY  . Makin hari makin banyak order untuk product ni sebabnya produk ni memang menjaminkan keberkesanan if korang konsisten guna Kdoll Beauty ni . Kdoll beauty memang telah diluluskan oleh KKM dan memang takdak MERCURY dalam product ni . Semuanya adalah bahan bahan natural . Ingredient kdoll semua aku dah tempek dekat Review Kdoll Beauty

Ni aku nak share Testimony yang memang letups kebabom . Hihi *kenyit mata*






RM 70 SM \ RM 80 SS
-include postage-

2. LAVAMUD VOLCANIC CLAY 🌸


Korang pernah dengar pasal LAVAMUD ni ? Haa lavamud ni penyelesaian tulen dan semulajadi mengandungi tanah liat gunung berapi bernilai untuk penyahtoksik ! Bukan tu je tau , Lavamud ni pun berfungsi untuk mengetatkan tisu yang longgar , mengurangkan selulit dan mengurangkan lemak ! 

Okay , LAVAMUD ni bukan produk ajaib menguruskan badan . Lavamud ni tak terus memberi kesan untuk sekali penggunaan tetapi pelansingan berlaku secara beransur ansur . Dan pengguna lavamud ni perlulah konsisten tau baru dapat kesan :) 

Korang tengok gambar kat bawah ni :)






Okay dah tengok gambar ?  Sekarang ni aku nak bagi info pasal penggunaan lavamud pula ! Yeay :)



1.Satu kotak lavamud mengandungi 500g kiranya cukup untuk 10 hari . 3 Kotak cukup untuk sebulan .


2. Dalam satu kotak Lavamud diberikan satu sudu dan satu pisau plastik .


3. Satu sudu 15 g , letak serbuk volcanic clay secukup yang korang nak .


4. Letakkan air suam yang secukupnya 


5. Kacau guna pisau yang diberi tadi sampai jadi macam ni 


6. Sapukan dengan menggunakan pisau yang ada dalam kotak lavamud tadi .


7. Selepas 20 minit , kupas . 

Yeay dah siap :) 

Sekarang kita tengok testimoni untuk LAVAMUD ni pulak ya ! Yeay *kenyit mata lagi sekali*









BERMINAT DENGAN LAVAMUD VOLCANIC CLAY ?

BERMINAT DENGAN KDOLL BEAUTY SKINCARE ?

Jom whatsapp 0167079629 / wechat : misuraya

VOLCANIC CLAY :

RM 42 SM / RM 45 SS  include postage 

KDOLL BEAUTY SKINCARE

RM70SM/RM80SS include postage










Labels: , , , , ,


0 Comment(s)
Resepi : Murtabak Maggi
Monday, February 22, 2016 - Permalink - 3 Comments

Talk talk talk || NS Yoon-G 🎧



Assalamualaikum & Hi !

Sebenarnya en dah lama dah buat murtabak megi ni tapi baru harini nak tepek dekat belog sebab kemalasan yang menggunung tinggi . Hiks . Malas lah nak cerita panjang panjang -.- Jom mula! *kenyitmata*

Bahan bahan :

1.Maggi *sue guna 2 paket
2.Telur *3 biji
3.Daging cincang / ayam *taknakpuntakpe
4.Bawang merah satu ulas


Cara cara :

1. Rebus dulu Maggi tu bagi dia lembut lepastu tos dan letak di tepi ya

2. Rebus dulu daging / ayam

3. Pecahkan tiga biji telur dalam satu mangkuk besar sikit . Okay macam ni , kalau korang guna 1 paket Maggi , 2 biji telur pun dah cukup tau . Sue guna 2 paket Maggi , so Sue guna 3 biji telur

4. Kepuk dulu telur tu sikit lepastu baru masukkan bawang yang korang mayang dan daging/ayam yang korang rebus tadi tu . Lepastu masukkan dalam 2 sudu besar stok ayam/daging yang korang rebus tadi tu . Kalau korang tak guna ayam/daging , tak payah letak la stok ayam/daging . Takyah guna kiub kiub bagai tu *kenyitmata*

5.Masukkan megi yang korang rebus tadi tu dalam bekas telur dan gaul sekata . Okay ?

(masani lupa nak kepuk dulu telur ahahaha)


6. Panaskan kuali . Kalau boleh la eh guna kuali yang tak melekat tu tau *lupa apa nama dia* yang leper tu jadi senang terbentuk . Oh ya jangan lupa letak minyak sikit .

7. Masukkan Megi korang tadi dalam kuali korang . Kalau boleh jangan masukkan semua sekali sebab nanti susah masa nak balikkan dia . Kalau guna 2 paket Maggi , bahagikan kepada 3 bahagian . Kalau guna 1 paket je , bahagikan kepada dua bahagian je . Faham ?


8. Bila bahagian bawah dah agak agak garing tu , korang balikkanlah . Bila dua dua belah dah agak garing , angkatlah . Takyah duk balikkan sampai 5/6 kali . Kang hancur >.< .

9. Tunggu Murtabak megi tu sejuk sikit lepastu baru potong petak -petak . Okay ?



 

(Ihsan google)





Labels:


3 Comment(s)


Writter



Welcome to my blog !

Sila tinggalkan jejak di Chatbox ya ! Click mana mana button 'mysite' untuk berkenalan okay ? :)
Taghboard


Credit

Template by Siti
Owner : Suraya